Perry Building Renovation and Addition

The renovation involved a complete demolition of the interior and construction of new plumbing, heating, cooling, electrical, ventilation, fire protection and electrical systems.  The exterior was refurbished including cleaning and pointing of all brick and new cobblestone was found to match the existing.  New windows were installed along with rain gutters and leaders.  Extensive jet soil grouting and structural underpinning of the 100-year-old cobble stone foundation was necessary. The Project was successfully completed without one crack occurring in the foundation. Additionally, a large portion of interior earth had to be jet soil grouted beneath the first floor to make room for a new below grade communications space addition. The addition, which is a barrier free entrance, contains a stair and elevator. The elevator will provide barrier free access to all floors. The building houses the Division of Surveys and Technologies, a division within the Institute for Social Research.  Foundations and site work for this project were completed by DSP.

Highlights Include:

  • Addition to 100-year old building Four (4) stories tall
  • Large atrium connecting old and new buildings
  • Work completed within tight site constraints
  • Close communication with occupants of neighboring buildings
  • Biodiesel fuel used to control fumes from equipment
  • Addition united the University’s Institute for Social Research (ISR) under one roof